Vina Breznik

Pri breznikovih

Naša Vina

»Since 1995«

Vino in vinska kultura živita v Slovenskih goricah že stoletja. Že naši stari starši so znali
pridelati odlično vino.

Ta odličen okus in aroma iz zgodovine Vas bosta v svet prvinskih okusov popeljala še danes.

Družina Breznik kuje zgodbo vinogradništva že vse od leta 1995, ko so posadili prve trte v
njihovem vinogradu. Danes, na več kot 3 ha, pridelujejo različna vina, ki prejemajo odlična
priznanja.

CHARDONNAY

Alkohol: 11,5 vol %
Skupne kisline: 5,7 g/l
Vrsta vina: belo, polsladko
Sorta: 100 % Chardonnay
Letnik: 2017

Vinograd: starost 23 let, 0,35 ha površine, nadmorska višina 270 m, 1600 trt, enojni guyot

Tla: ilovica, lapor

Trgatev: ročna, konec septembra

Tehnologija: 12 ur maceracija, kontrolirana fermentacija v inox posodi, 4 mesece odležalo na finih drožeh

Stekleničenje: začetek aprila, 0,75 L steklenice

TRAMINEC

Alkohol: 11,5 vol %
Skupne kisline: 4,8 g/l
Vrsta vina: belo, polsladko
Sorta: 100 % Traminec
Letnik: 2017

Vinograd: starost 8 let, 0,2 ha površine, nadmorska višina 270 m, 700 trt, enojni guyot

Tla: ilovica, lapor

Trgatev: ročna, konec septembra

Tehnologija: 12 ur maceracija, kontrolirana fermentacija v inox posodi, 4 mesece odležalo na finih drožeh

Stekleničenje: začetek aprila, 0,75 L steklenice

LAŠKI RIZLING

Alkohol: 11,0 vol %
Skupne kisline: 5,6 g/l
Vrsta vina: belo, polsladko
Sorta: 100 % Laški rizling
Letnik: 2017

Vinograd: starost 23 let, 0,25 ha površine, nadmorska višina 270 m, 1000 trt, enojni guyot

Tla: ilovica, lapor

Trgatev: ročna, konec septembra

Tehnologija: 12 ur maceracija, kontrolirana fermentacija v inox posodi, 4 mesece odležalo na finih drožeh

Stekleničenje: začetek aprila, 0,75 L steklenice

RUMENI MUŠKAT

Alkohol: 11,0 vol %
Skupne kisline: 6,2 g/l
Vrsta vina: belo, polsladko
Sorta: 100 % Rumeni muškat
Letnik: 2017

Vinograd: starost 8 let, 0,2 ha površine, nadmorska višina 270 m, 700 trt, enojni guyot

Tla: ilovica, lapor

Trgatev: ročna, začetek septembra

Tehnologija: 12 ur maceracija, kontrolirana fermentacija v inox posodi, 4 mesece odležalo na finih drožeh

Stekleničenje: začetek aprila, 0,75 L steklenice

ZVRST

Alkohol: 12,0 vol %
Skupne kisline: 6,5 g/l
Vrsta vina: belo, suho
Sorta: 40 % Šipon, 40 % Laški rizling, 5 % Sauvignion, ostalih 5 % Chardonnay, Renski rizling, Rumeni
muškat, Traminec, Ranina, Zeleni silvanec
Letnik: 2017

Vinograd: starost 40 let, 0,40 ha površine, nadmorska višina 280 m, 1600 trt, enojni in dvojni guyot

Tla: ilovica, lapor

Trgatev: ročna, konec septembra

Tehnologija: kontrolirana fermentacija v inox posodi, 4 mesece odležalo na finih drožeh

Stekleničenje: začetek aprila, 1 L steklenice

PENINA BREZNIK

Alkohol: 11,0 vol %
Skupne kisline: 17 g/l
Sladkor: suho
Metoda: klasična
Sorta: 100 % Chardonnay
Letnik: 2016

Vinograd: starost 23 let, 0,35 ha površine, nadmorska višina 270 m, 1600 trt, enojni guyot

Tla: ilovica, lapor

Trgatev: ročna, konec septembra

Tehnologija: 12 ur maceracija, kontrolirana fermentacija v inox posodi, 4 mesece odležalo na finih drožeh, nato stekleničenje in dodajanje kvasovk, vino v steklenicah je zorelo 2 leti

Degužiranje: začetek aprila